06/10/2022 06/10/2022 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πλαίσιο της 9ης Υπουργικής Συνόδου «Περιβάλλον για την Ευρώπη» και της 3ης Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος που διοργάνωσε η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE). Η υπουργός συμμετείχε στη Συνάντηση...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 11:25

Η υπουργός στην 9η Υπουργική Σύνοδο “Περιβάλλον για την Ευρώπη” στην Κύπρο

Διαδώστε:
Η υπουργός στην 9η Υπουργική Σύνοδο “Περιβάλλον για την Ευρώπη” στην Κύπρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πλαίσιο της 9ης Υπουργικής Συνόδου «Περιβάλλον για την Ευρώπη» και της 3ης Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος που διοργάνωσε η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE).

Η υπουργός συμμετείχε στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου των υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος απευθύνοντας εναρκτήρια ομιλία, κατά την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καθώς οι κοινωνίες μας και τα εκπαιδευτικά συστήματα καλούνται να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, ένα νέο πλαίσιο για την Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ. Έμφαση στην ποιοτική εκπαίδευση, ολιστική προσέγγιση της αειφορίας ως έννοιας που θα διατρέχει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες για μελλοντικές θέσεις εργασίας είναι τέσσερις πυλώνες που θα πρέπει σταδιακά να στηρίξουν όλα τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία που θα χρειαστούν για να επιτύχουν στο μέλλον».

Συμμετείχε, επίσης, σε πάνελ με θέμα την ψηφιακή εκπαίδευση, κατά το οποίο απάντησε σε ερωτήματα για τη συμβολή των ψηφιακών εργαλείων στον εμπλουτισμό της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και για το ρόλο που διαδραμάτισε η πανδημία ως καταλύτης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Κατά την ομιλία της στην ενότητα «Η Ανώτατη Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε φάρους Αειφορίας», την οποία συνδιοργάνωσαν Ελλάδα και Κύπρος, η Νίκη Κεραμέως χαιρέτισε την προσπάθεια των Πανεπιστημίων να διαδραματίσουν έναν καίριο ρόλο στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, ενώ περιέγραψε τη δημιουργία Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης σε κάθε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και το Δίκτυο των ΑΕΙ για την Αειφορία, δύο πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συμμετοχής των ΑΕΙ μας στον κοινό σκοπό της βιωσιμότητας.

Η Νίκη Κεραμέως με τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου

Στο περιθώριο των εργασιών, συναντήθηκε με τον ομόλογό της υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου και συζήτησαν για πιθανούς τρόπους περαιτέρω εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για τη σύνδεση εκπαίδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, με έμφαση στις δεξιότητες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, μεταξύ άλλων.

Η Υπουργός κατά την επίσκεψή της στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

Την ίδια ημέρα, η υπουργός Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου συνομίλησε με τους μαθητές και ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια, κατέθεσε Στεφάνους στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, αποτίοντας τιμή στους πεσόντες ήρωες υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στα Φυλακισμένα Μνήματα, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων αγωνιστών της Ελευθερίας.

Η επίσκεψη της Υπουργού στα Φυλακισμένα Μνήματα

Η Υπουργός στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Η ομιλία της Υπουργού στην ενότητα “Η Ανώτατη Εκπαιδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε φάρους Αειφορίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων