29/07/2021 29/07/2021 Με κολλάζ και μικτή τεχνική αποτυπώθηκαν στιγμιότυπα της Ελληνικής ιστορίας στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εικαστικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου». Πλήθος μαθητών και ενηλίκων από κάθε γωνιά της Ελλάδας,...
29 Ιουλίου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 18:33

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Ολοκλήρωση διαγωνισμού για το ’21

Διαδώστε:
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Ολοκλήρωση διαγωνισμού για το ’21

Με κολλάζ και μικτή τεχνική αποτυπώθηκαν στιγμιότυπα της Ελληνικής ιστορίας στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εικαστικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου».

Πλήθος μαθητών και ενηλίκων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρισμένοι σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό αποδίδοντας δημιουργικά την τοπική ιστορία της περιοχής τους και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής επέλεξαν τα βραβεία, ενώ σε δύο από τις κατηγορίες έστεψαν τέσσερις νικητές -αντί τρεις- λόγω ισοψηφίας.

Αναφερόμενη στους νικητές του διαγωνισμού, η αντιπρόεδρος του ΙΜΕ, Σοφία Κουνενάκη, μιλά για τη σημασία διατήρησης της εθνικής ταυτότητας επαινώντας την πρωτοτυπία και την οξυδέρκεια των έργων των συμμετεχόντων. «Η επέτειος των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση αποτελεί ένα ορόσημο της ιστορίας μας και η συμμετοχή σας στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του ΙΜΕ αποτελεί μία διάκριση, αλλά και μία υπόσχεση ότι θα παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας και ότι θα γιορτάζετε πάντα αυτή τη σημαντική επέτειο εμπνεόμενοι από τις ίδιες αρχές της Ελευθερίας, της Προόδου και του Πολιτισμού, οι οποίες χαρακτήριζαν και τους Αγωνιστές και Ήρωες της Επανάστασης», αναφέρει.

Η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης και Ανεξάρτητη Επιμελήτρια ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συνεισφορά τους στην αναζωπύρωση της μνήμης των αγωνιστών της Επανάστασης υπενθυμίζοντας πως η ιστορία είναι παντού γύρω μας και πως κάθε αγώνας ήταν καθοριστικός για την απελευθέρωση του έθνους. Ανακοίνωσε ότι το Φθινόπωρο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα εκτεθούν τα 100 έργα που ξεχώρισαν στον Διαγωνισμό.

Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, η ημερομηνία εγκαινίων της έκθεσης που θα περιλαμβάνει τα έργα του Διαγωνισμού και η βράβευση των νικητών, θα ανακοινωθεί σε ύστερο χρόνο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: http://1821.myhistory.gr/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων