07/12/2022 07/12/2022 Ημερίδα “EDICULA Immersive Event”  πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:30-14:30 στην αίθουσα τελετών «Λ. Καυταντζόγλου» του κτηρίου Αβέρωφ στο ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ομόλογου προγράμματος Erasmus+ Στρατηγική Συμμαχία EDICULA “Educational Digital Innovative CUltural heritage Learning Alliance” του ΕΜΠ με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 18:00

Ημερίδα “EDICULA Immersive Event” στο Πολυτεχνείο

Διαδώστε:
Ημερίδα “EDICULA Immersive Event” στο Πολυτεχνείο

Ημερίδα “EDICULA Immersive Event”  πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:30-14:30 στην αίθουσα τελετών «Λ. Καυταντζόγλου» του κτηρίου Αβέρωφ στο ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ομόλογου προγράμματος Erasmus+ Στρατηγική Συμμαχία EDICULA “Educational Digital Innovative CUltural heritage Learning Alliance” του ΕΜΠ με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού HRIAC, το Πανεπιστήμιο της Sapienza της Ρώμης και την Ακαδημία Τεχνών και Σχεδίου Bezalel στα Ιεροσόλυμα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ ΙΑΑ, και την Perpetiel Ρουμανίας.

Η ημερίδα πραγματεύεται τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την ολιστική διεπιστημονική μεθοδολογία που αναπτύχθηκε στο εμβληματικό έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, στο επίσης εμβληματικό έργο του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού HRIAC στην αρχαιολογική ανασκαφή στους κήπους Shallalat της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, και σε άλλα έργα προστασίας και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως στο έργο της αποκατάστασης του Καθολικού της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης  στη Φωκίδα.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν τα συναφή μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΜΠ, του Πανεπιστημίου της Sapienza της Ρώμης και της Ακαδημίας Τεχνών και Σχεδίου Bezalel στα Ιεροσόλυμα.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολιτισμού με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού HRIAC, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ EDICULA, καθώς και με την Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε το πρόγραμμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί (μορφ;h pdf): EDICULA_Immersive_Event.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων