15/09/2020 15/09/2020 Στην επίσημη σελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιεύτηκαν τα μεταβατικά προγράμματα σπουδών και τα νέα προσωρινά βιβλία για τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υιοθέτηση μεταβατικού προγράμματος σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικού του Φακέλους...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 9:14

ΙΠΕ: Τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά

Διαδώστε:
ΙΠΕ: Τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά

Στην επίσημη σελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιεύτηκαν τα μεταβατικά προγράμματα σπουδών και τα νέα προσωρινά βιβλία για τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υιοθέτηση μεταβατικού προγράμματος σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικού του Φακέλους Μαθήματος του πρώην υπουργού Κώστα Γαβρόγλου. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα τελικά βιβλία θα είναι έτοιμα περί τα τέλη του έτους, και θα χρησιμοποιηθούν στα σχολεία από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την τελευταία της συνεδρίαση στις αρχές του μήνα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τα νέα βιβλία για το μάθημα τα οποία όπως τονίζει στο Δελτίο Τύπου είναι εναρμονισμένα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., 1749/2019, 1750/2019 και 1752/2019.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων