14/11/2022 14/11/2022 Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, η περιοδική έκθεση της Βυζαντινής Οικουμένης με τίτλο “Οι Στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο” που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, οι βουλευτές της πόλης κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας Ζήσης και κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 11:49

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Εγκαίνια Έκθεσης με τίτλο “Οι Στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο”

Διαδώστε:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Εγκαίνια Έκθεσης με τίτλο “Οι Στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο”

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, η περιοδική έκθεση της Βυζαντινής Οικουμένης με τίτλο “Οι Στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο” που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, οι βουλευτές της πόλης κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας Ζήσης και κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κα. Καλλιόπη Κυριακίδου, τα μέλη του Δ.Σ. της Βυζαντινής Οικουμένης κ. Αναστάσιος Ντούρος και Γεώργιος Φουτέρης καθώς και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κα. Ανδρομάχη Σκρέκα.

Ακολούθησε εισήγηση από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ιωάννη Σίσιου, ο οποίος παρουσίασε μέρος των Στρατιωτικών Αγίων που βρίσκονται σε τοιχογραφίες των Βυζαντινών εκκλησιών της Καστοριάς.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 31-5-2023 και ώρες λειτουργίας καθημερινά εκτός Τρίτης, ώρες 8:30-15:30.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων