20/01/2022 20/01/2022 Μετά από πολυετείς προσπάθειες παραγόντων και δασκάλων της παραδοσιακής μουσικής το υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει, επιτέλους, επίσημα το Δημοτικό Τραγούδι και τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, καθορίζοντας τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Σχολών Παραδοσιακής Μουσικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, η Βυζαντινή μουσική συμπεριλαμβάνεται επίσημα στα γενικά μαθήματα όλων των καθοριζόμενων σχολών με δύο...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 12:48

Καθορίστηκαν σπουδές και τίτλοι για τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα

Διαδώστε:
Καθορίστηκαν σπουδές και τίτλοι για τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα

Μετά από πολυετείς προσπάθειες παραγόντων και δασκάλων της παραδοσιακής μουσικής το υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει, επιτέλους, επίσημα το Δημοτικό Τραγούδι και τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, καθορίζοντας τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Σχολών Παραδοσιακής Μουσικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, η Βυζαντινή μουσική συμπεριλαμβάνεται επίσημα στα γενικά μαθήματα όλων των καθοριζόμενων σχολών με δύο έτη σπουδών.

Κοινοποιούμε το σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 17/1/2021.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων