05/09/2022 05/09/2022 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και αυτό έπραξε και στην περίπτωση της απαλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών τόνισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.  Η κ. Κεραμέως τοποθετήθηκε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο, στο τέλος...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 10:32

Κεραμέως για Θρησκευτικά: Το Υπουργείο οφείλει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ

Διαδώστε:
Κεραμέως για Θρησκευτικά: Το Υπουργείο οφείλει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και αυτό έπραξε και στην περίπτωση της απαλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών τόνισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ. 

Η κ. Κεραμέως τοποθετήθηκε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο, στο τέλος ρωτήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε μετά την γνωμοδότηση της Ανώτατης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων ότι απαλλαγή για το μάθημα των Θρησκευτικών μπορούν να λαμβάνουν και Χριστιανοί Ορθόδοξοι μαθητές για λόγους “συνείδησης”. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτό δεν μπορεί να συμβεί και ισχύει μόνο για μαθητές που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.

Η Υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχει εκδοθεί και σταλεί η Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει τον τρόπο και την διαδικασία για απαλλαγή από το μάθημα για όσους το δικαιούνται. Επεσήμανε, τέλος, ότι το ζήτημα της απαλλαγής δεν είναι κάτι καινούργιο και έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και άλλες χρονιές, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να εναρμονίζεται με την πάγια νομολογία.

Διαβάστε επίσης:  Θρησκευτικά: Τι προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση – Η «απαξίωση» από ΣτΕ και ΑΠΔ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων