26/11/2021 26/11/2021 Για την πανδημία, τη μεταδοτικότητα του κορονοϊου, τον αριθμό των παιδιών στις σχολικές αίθουσες και την ελάχιστη βάση εισαγωγής μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 10:16

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

Διαδώστε:
Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

Για την πανδημία, τη μεταδοτικότητα του κορονοϊου, τον αριθμό των παιδιών στις σχολικές αίθουσες και την ελάχιστη βάση εισαγωγής μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια, όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κ. Κεραμέως ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για τη συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν δωρεάν εφτά τεστ την εβδομάδα (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία, γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Tι δήλωσε για τη μεταδοτικότητα στα σχολεία

Με την άποψη της κ. Βάνας Παπαευαγγέλου, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τάχθηκε η κ. Κεραμέως, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Για το bulling στα σχολεία

Σχολιάζοντας τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά σχολικής βίας η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρά περιστατικά που προβληματίζουν τους πάντες.

«Υπάρχουν λύσεις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Πολλές από αυτές τις πράξεις είναι αξιόποινες. Εφαρμόζεται αμέσως η νομοθεσία και πρέπει να επιλαμβάνονται τα όργανα της Τάξης», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο έχει εισαχθεί σε όλα τα σχολεία το εργαστήριο δεξιοτήτων, μάθημα που περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τον τρόπο αντιμετώπισης και αποφυγής αυτών των καταστάσεων. Επισήμανε, μάλιστα, ότι έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες, ανά σχολείο, για θέματα σχολικής βίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων