10/10/2020 10/10/2020 Στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1994 να είναι η 10η Οκτωβρίου, έχοντας ως βασικό στόχο την ευαισθητοποιήση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα, αναφέρθηκε με ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως αναφέρεται ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας που επέφερε η...
10 Οκτωβρίου, 2020 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2020 - 22:25

“Στόχος μας εκτός από την Παιδεία και η προστασία της υγείας”

Διαδώστε:
“Στόχος μας εκτός από την Παιδεία και η προστασία της υγείας”

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1994 να είναι η 10η Οκτωβρίου, έχοντας ως βασικό στόχο την ευαισθητοποιήση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα, αναφέρθηκε με ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως αναφέρεται ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊου τονίζοντας πως είναι δίπλα σε μαθητές και γονείς καθώς στόχος δεν είναι μόνο η Παιδεία, αλλά και η προστασία της υγείας.

“Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πιέσεις στον ψυχισμό, στις ενδοοικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις είναι περισσότερες. Είμαστε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς στόχος μας -εκτός από την Παιδεία- είναι και η προστασία της υγείας, ατομικής, οικογενειακής και δημόσιας. Εξασφαλίζουμε στα σχολεία μας 2.800 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για ένα υγιές και συναισθηματικά ασφαλές σχολικό περιβάλλον” γράφει.

Με ανάρτησή της αναφέρθηκε στην ημέρα αυτή και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, γράφοντας:

“Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Μια ημέρα σημαντική για να δώσουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος και δεν πρέπει να είναι μόνος. Με ενέργειες που πρέπει να κάνουμε τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Tη φετινή χρονιά υπήρξαν και υπάρχουν ιδιαίτερες προκλήσεις και ανατροπές, δεδομένης της πανδημίας. Η πανδημία επηρέασε την καθημερινότητα και την ψυχολογία παιδιών, εφήβων και νέων. Στόχος μας είναι να τους στηρίξουμε στο να διαχειριστούν τις συνέπειες αυτής της νέας πραγματικότητας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων