25/10/2021 25/10/2021 Τον β΄ κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» συνεχίζει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την “Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής”. Οι ομιλίες του κύκλου “Τόποι...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 12:33

Κωνσταντινούπολη: “Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης”

Διαδώστε:
Κωνσταντινούπολη: “Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης”

Τον β΄ κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» συνεχίζει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την “Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής”.

Οι ομιλίες του κύκλου “Τόποι και πρόσωπα της Πόλης” προσφέρουν την ευκαιρία στο ελληνόφωνο κοινό να γνωρίσει την ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης. Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες παρουσιάζουν τις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, τα Ευαγή Ιδρύματά τους (σχολεία, σύλλογοι), τα ιστορικά μνημεία και τις εκκλησίες τους αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν και παρόν της Κωνσταντινούπολης και της πολιτιστικής της παράδοσης.

Ακαδημαϊκός συντονισμός προγράμματος:
Ευαγγελία Αχλάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου
Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής.

Οι διαδικτυακές διαλέξεις μεταδίδονται “ζωντανά” κάθε Τρίτη και ώρα 18.00 στο Facebook και το YouTube του Σισμανόγλειου Μεγάρου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων