15/05/2023 15/05/2023 Φινάλε με ιστορικό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου, για τις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία ο Δήμος Λαμιέων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολιτών. Οι εκδηλώσεις με τίτλο «ΔΙΑΚΟΣ: Ύμνος στην αθανασία...
15 Μαΐου, 2023 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 12:36

Λαμία: Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες τιμητικές εκδηλώσεις για τον Αθανάσιο Διάκο

Διαδώστε:
Λαμία: Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες τιμητικές εκδηλώσεις για τον Αθανάσιο Διάκο

Φινάλε με ιστορικό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου, για τις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία ο Δήμος Λαμιέων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «ΔΙΑΚΟΣ: Ύμνος στην αθανασία 2023», έστειλαν το ηχηρό και ανεξίτηλο μήνυμα του συμβολισμού της θυσίας του Αθανασίου Διάκου που με τον μαρτυρικό του θάνατο και την ηρωική του θυσία και τη φράση του «Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω» να αποτυπώνει τα ιδεώδη της εποχής, την αγάπη για την πατρίδα και τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ενότητας.

Την τελευταία ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων διεξήχθη ο ιστορικός περίπατος με τίτλο «Tο αποτύπωμα του Διάκου στην Λαμία», στην πλατεία Διάκου από τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας.

Λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία Πάρκου έλαβε χώρα το «Διάκειο Χοροστάσι», μια εκδήλωση με τη συμμετοχή 15 χορευτικών συλλόγων του Δήμου μας με συνολικά 400 περίπου χορευτές και συγκεκριμένα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ», του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού, του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΗΓΑΣΟΣ» Λαμίας, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Διβριωτών, του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «ΧΟΡΟΝΟΣ» Λαμίας, του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, του Ομίλου Χορού και Πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», του Συλλογου Γυναικών Λιανοκλαδίου, του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγαριάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθήλης, του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Σύλλογος Ροδίτσας «Άγιος Αθανάσιος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων «Άγιος Γεώργιος», του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Γαλανέϊκων, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κομποτάδων & του Συλλόγου Γυναικών Μεξιατών, της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και τέλος του Συλλόγου Κύπριων Φθιώτιδας – Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Στην αυλαία των τριήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τον Αθανάσιο Διάκο ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέλαβαν για την άρτια διοργάνωση τους, υπενθυμίζοντας την ιστορική και διαχρονική παρακαταθήκη που μας άφησε ο ήρωας του τόπου μας, ενώ ο Δήμος Λαμιέων μέσα από ένα καμβά εκδηλώσεων κρατά άσβεστη τη μνήμη του Εθνομάρτυρα.

Παρέστησαν επίσης ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσιλοφύτης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Μπεσλεμές και Γιάννης Ζωγράφος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τον Πολιτισμό Μόρφω Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή Αργύρη, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς, Νίκος Μπέτσιος και Αντώνης Παπαγόρας και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφίες: Δήμος Λαμιέων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων