21/07/2019 21/07/2019 Την εμπειρία του από το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Γεωργία, προσκεκλημένος του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, περιέγραψε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Χρήστος Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην έντονη πνευματική άνθιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Πατριαρχείο, με την ανέγερση νέων ναών αλλά και τη μαζική συμμετοχή...
21 Ιουλίου, 2019 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2019 - 16:39

“Οι φοιτητές από το εξωτερικό γίνονται πρεσβευτές της Ορθόδοξης παράδοσης μας”

Διαδώστε:
“Οι φοιτητές από το εξωτερικό γίνονται πρεσβευτές της Ορθόδοξης παράδοσης μας”

Την εμπειρία του από το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Γεωργία, προσκεκλημένος του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, περιέγραψε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Χρήστος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην έντονη πνευματική άνθιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Πατριαρχείο, με την ανέγερση νέων ναών αλλά και τη μαζική συμμετοχή των πιστών στη λατρευτική ζωή.

Αναφέρθηκε επίσης στη παρουσία των φοιτητών από το εξωτερικό στη Θεολογική Σχολή τονίζοντας ότι: «Μέσω των σπουδών τους στην Ελλάδα επιτελείται μια «εκκλησιαστική – πολιτιστική διπλωματία. Αυτοί γίνονται πρεσβευτές της Ορθόδοξης παράδοσης και ταυτόχρονα είναι πρεσβευτές του Ελληνικού Πολιτισμού», ενώ στη συνέχεια μας μίλησε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είναι επιστημονικός υπεύθυνος, για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη: 

“Η Θεολογία σήμερα δίνει νέες διεξόδους”

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις Θεολογικές Σχολές προτρέποντας τους νέους που θέλουν να σπουδάσουν Θεολογία να επιλέξουν τη Σχολή χωρίς να επηρεάζονται από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταδιακή μείωση των βάσεων. “Η Θεολογία έχει ως βασικό στόχο να δώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα ώριμους πνευματικά ανθρώπους με πίστη στο Θεό. Οι πτυχιούχοι Θεολόγοι έχουν πλέον τις ευκαιρίες να ασχοληθούν με τις νέες διεξόδους που δίνει η Θεολογία σήμερα”.

Συνέντευξη – Επιμέλεια Βίντεο: Νικόλαος Ζαΐμης

Κάμερα – Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων