13/04/2022 13/04/2022 Η εμβληματική έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας», που καταφέρνει να διατηρεί ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 και φιλοξενείται στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι. Η επετειακή, θεματική έκθεση γλυπτικής, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης μέσα από τα έργα των καταξιωμένων γλυπτών που...
13 Απριλίου, 2022 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 16:28

Μεσολόγγι: Η Γλυπτική είχε την τιμητική της στις εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου

Διαδώστε:
Μεσολόγγι: Η Γλυπτική είχε την τιμητική της στις εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου

Η εμβληματική έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας», που καταφέρνει να διατηρεί ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 και φιλοξενείται στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.

Η επετειακή, θεματική έκθεση γλυπτικής, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης μέσα από τα έργα των καταξιωμένων γλυπτών που υμνούν με την τέχνη τους τον Ιερό Αγώνα των προγόνων μας, αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και ταυτόχρονα υπενθυμίζει το χρέος μας σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του έθνους και την ανεξαρτησία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, τονίζοντας ότι η συμμετοχή της αξιόλογης αυτής έκθεσης στο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου 2022, είναι μια ευτυχής κατάληξη μιας μακροχρόνιας προσπάθειας. «Το Μεσολόγγι με τις αστείρευτες πηγές έμπνευσης διατηρεί διαχρονικά με την τέχνη μια ισχυρή σχέση αλληλεπίδρασης.

Υπάρχουν στην ιστορία της ανθρωπότητας κάποια γεγονότα, πολύ λίγα, τα οποία έχουν την δύναμη να παράγουν αποτελέσματα και να εκπέμπουν μηνύματα ανεξάρτητα από το πόσο παλιά είναι. Κορυφαίο είναι και θα παραμείνει το ιστορικό γεγονός της ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ και της ΕΞΟΔΟΥ του Μεσολογγίου.

Ένα ιστορικό γεγονός που μίλησε και συνεχίζει να μιλάει στις γλώσσες όλου του κόσμου. Που συγκίνησε, που ενέπνευσε. Που συγκινεί και εμπνέει. Και φυσικά η ευαισθησία των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων εξέλαβε και εκλαμβάνει τα μηνύματα της ιστορίας μας με τον βαθύτερο και ταχύτερο τρόπο» κατέληξε ο Κώστας Λύρος.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Ξενοφών Δεστέφανος, πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, ο οποίος ξενάγησε στην έκθεση το κοινό, που δήλωσε εντυπωσιασμένο από τις σπουδαίες αυτές δημιουργίες.

Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο, θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου 2022 τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία κατά του Covid-19.

 

 

Πηγή: agrinio24.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων