02/02/2020 02/02/2020 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Ημερίδα με τίτλο: Μουσική και Ψυχολογία ενταγμένη στα πλαίσια του κύκλου Συνεδρίων-Ημερίδων του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό τον γενικότερο τίτλο “Ο ρόλος της μουσικής στην ανθρώπινη ζωή και δημιουργία”. Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος του ΣΦΜΘ Γιάννης...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 13:56

Μουσική και Ψυχολογία με …νότα βυζαντινής μουσικής

Διαδώστε:
Μουσική και Ψυχολογία με …νότα βυζαντινής μουσικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Ημερίδα με τίτλο: Μουσική και Ψυχολογία ενταγμένη στα πλαίσια του κύκλου Συνεδρίων-Ημερίδων του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό τον γενικότερο τίτλο “Ο ρόλος της μουσικής στην ανθρώπινη ζωή και δημιουργία”.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος του ΣΦΜΘ Γιάννης Σφενδώνης και ο Σταύρος Μπαλογιάννης, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος της Ημερίδας. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος Ηγούμενος της Μ. Βλατάδων, Έγκριτοι επιστήμονες, η Μαρία Αλεξάνδρου, Καθηγήτρια Μουσικολογίας ΑΠΘ με θέμα “Η ψυχολογία του πιστού κατά την Θ. Λειτουργία όπως εκφράζεται εις το βυζαντινό μέλος”, η Ντόρα Ψαλτοπούλου-Καμίνι Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΠΘ, Μουσικοθεραπεύτρια με θέμα “Η αξία της μουσικοθεραπείας στην αποκατάσταση της ομοιοστατικής αρμονίας”. Στον επίλογο της ημερίδας η Αγγελική Μπαλογιάννη, Μουσικός παρουσίασε το έργο της ” Ο Ύμνος της αγάπης”, Μουσική σύνθεση για πιάνο και πνευστά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων