12/09/2019 12/09/2019 Μέσω διαδικτύου κυκλοφόρησαν εικόνες από το Βρετανικό Μουσείο, όπου αποτυπώνουν τον χώρο όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, την Πινακοθήκη Νταβίν, και συγκεκριμένα την οροφή της να έχει γεμίσει μούχλα. «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:25

“Μούχλα” στο χώρο όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διαδώστε:
“Μούχλα” στο χώρο όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μέσω διαδικτύου κυκλοφόρησαν εικόνες από το Βρετανικό Μουσείο, όπου αποτυπώνουν τον χώρο όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, την Πινακοθήκη Νταβίν, και συγκεκριμένα την οροφή της να έχει γεμίσει μούχλα.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σχετικές καταγγελίες κάνουν λόγο για δυσοσμία, ακόμα και για ιστούς από αράχνες, γεγονός που δείχνει ότι η αίθουσα δεν καθαρίζεται όπως πρέπει.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε σχετικά:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε, όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά. Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά, αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται. Η διατήρηση της συλλογής είναι υψίστης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα μας “Συντήρηση και Κτίρια” παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά της συλλογής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων