01/07/2020 01/07/2020 Έναν μπρούτζινο ανδριάντα του Ίωνα Δραγούμη θα τοποθετήσει στο προσεχές διάστημα, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν στις 31 Ιουλίου.  Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα αντικαταστήσει τη μαρμάρινη προτομή του, έργο του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου,...
01 Ιουλίου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 19:04

Μπρούτζινος ανδριάντας του Ιώνα Δραγούμη στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Διαδώστε:
Μπρούτζινος ανδριάντας του Ιώνα Δραγούμη στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Έναν μπρούτζινο ανδριάντα του Ίωνα Δραγούμη θα τοποθετήσει στο προσεχές διάστημα, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν στις 31 Ιουλίου. 

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα αντικαταστήσει τη μαρμάρινη προτομή του, έργο του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου, που βρίσκεται στην λεωφόρο 30ης Οκτωβρίου 1944, με ένα μπρούντζινο ανδριάντα του, έργο που φιλοτέχνησε το 1992 ο γλύπτης Γιάννης Παπάς και το οποίο βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων έως την έναρξη των εργασιών κατασκευής σταθμού μετρό στην περιοχή.

Η μαρμάρινη προτομή θα αποξηλωθεί και θα αποθηκευτεί σε ασφαλές σημείο, ενώ ο νέος ανδριάντας θα τοποθετηθεί απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο, στην πλευρά όπου βρίσκεται το σιντριβάνι.

Το νέο άγαλμα, στη βάση του οποίου είναι χαραγμένη η φράση του: «Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε», θα τοποθετηθεί προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ θα επιστρέψει στην Πλατεία Μακεδονομάχων, όταν αυτή αποκατασταθεί, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό. Εκεί θα επανατοποθετηθούν και οι προτομές των έξι μακεδονομάχων, που βρίσκονται προσωρινά στην πλατεία Τσιρογιάννη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων