31/08/2020 31/08/2020 Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και γρήγορα επεκτάθηκε εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών Η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μετέβη νωρίς το πρωί στον Αρχαιολογικό χώρο για να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συμμετάσχει σε σύσκεψη παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων στις Μυκήνες.  Ο αρχαιολογικός χώρος θα...
31 Αυγούστου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 8:52

Μυκήνες: Έκτακτη σύσκεψη- Επί τόπου η Λ. Μενδώνη

Διαδώστε:
Μυκήνες: Έκτακτη σύσκεψη- Επί τόπου η Λ. Μενδώνη

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και γρήγορα επεκτάθηκε εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών

Η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μετέβη νωρίς το πρωί στον Αρχαιολογικό χώρο για να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συμμετάσχει σε σύσκεψη παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων στις Μυκήνες.  Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει προσωρινά κλειστός μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να εξακριβωθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάστασή του.

«Η ζημιά ήταν η λιγότερη δυνατή και πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους. Δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα και αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία. Επίσης ήταν σημαντική η αντίδραση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των υπευθύνων του αρχαιολογικού χώρου».

Τα παραπάνω τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που έκανε σήμερα αυτοψία στις Μυκήνες μετά την χθεσινή πυρκαγιά.

Στην σύσκεψη μετέχουν επίσης ο Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας και στελέχη της ΕΦΑ Αργολίδας για την εκτίμηση των ζημιών από την χθεσινή πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της πυρκαγιάς είναι θλιβερές

Το υπουργείο εξέδωσε χθες ανακοίνωση τονίζοντας ότι από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Ωστόσο οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών. Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς» τονίζει η ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων