16/09/2020 16/09/2020 Η υπηρεσία «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» (e-books.edu.gr) άλλαξε! Απέκτησε νέο, προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης στα σχολικά βιβλία και τα μαθήματα. Με ποικίλα φίλτρα, για να βρίσκετε εύκολα τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης, την τάξη, τον τύπο βιβλίου, το γνωστικό αντικείμενο και άλλα. Με νέα δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, ακόμη και μέσα στο...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 16:41

Νέα, ψηφιακή εποχή για τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία

Διαδώστε:
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία

Η υπηρεσία «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» (e-books.edu.gr) άλλαξε! Απέκτησε νέο, προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης στα σχολικά βιβλία και τα μαθήματα.

  • Με ποικίλα φίλτρα, για να βρίσκετε εύκολα τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης, την τάξη, τον τύπο βιβλίου, το γνωστικό αντικείμενο και άλλα.
  • Με νέα δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, ακόμη και μέσα στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων!

Αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ψηφιακό αποθετήριο της «οικογένειας» Φωτόδεντρο, το «Φωτόδεντρο Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία»!
Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει αφενός όλη τη λειτουργικότητα του προηγούμενου ιστοτόπου «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία», διατηρώντας το οικείο σε όλους γραφικό περιβάλλον πλοήγησης με τις «μαργαρίτες» και αφετέρου, ένα προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης σχολικών βιβλίων και μαθημάτων με λέξεις-κλειδιά και ποικίλα φίλτρα (εκπαιδευτική βαθμίδα, τάξη, τύπος βιβλίου, θεματολογία/γνωστικό αντικείμενο).

Η πλατφόρμα e-books αποτελεί μια σύγχρονη on-line ψηφιακή βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά βιβλία για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. σε ψηφιακή μορφή, σχολικά βιβλία μαθητή σε μορφή iBook, σχολικά βιβλία για αμβλύωπες καθώς και πάνω από 160 διαδραστικά σχολικά βιβλία με εικονίδια, προσομοιώσεις, πειράματα κ.ά. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ: http://ebooks.edu.gr/ebooks/

Μέσω της αναβαθμισμένης αναζήτησης, είτε μέσω μιας λέξης-κλειδί, είτε με τη χρήση φίλτρων που αφορούν στην εκπαιδευτική βαθμίδα, την τάξη, τον τύπο βιβλίου, τη θεματολογία αλλά και το γνωστικό αντικείμενο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν εύκολα και γρήγορα, με μερικά μόλις “κλικ”, άμεση πρόσβαση στην πληροφορία ή στην διαδραστική εμπειρία που παρέχει το «Φωτόδεντρο Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία». Υποστηρίζει αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά και μέσα στα σώματα κειμένων των σχολικών βιβλίων (pdf), με προβολή των κειμένων όπου εντοπίστηκαν.

Περιλαμβάνει επίσης ξεχωριστή καρτέλα για κάθε σχολικό βιβλίο, με πλήρη τεκμηρίωση με μεταδεδομένα κάθε διαθέσιμης ψηφιακής μορφής (pdf, html, εμπλουτισμένης html, ibook και ψηφιακών μορφών για αμβλύωπες), καθώς και ξεχωριστή καρτέλα για κάθε «μάθημα», με στοιχεία περιγραφής/τεκμηρίωσης του μαθήματος και άμεση πρόσβαση σε όλα τα σχολικά βιβλία του μαθήματος σε όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές μορφές τους.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Το νέο, προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης στα ψηφιακά Σχολικά Βιβλία και τα μαθήματα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργικότητά τους και τα καθιστά ακόμη πιο χρήσιμα εργαλεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα, και η περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, και μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων