22/02/2023 22/02/2023 Από το Λονδίνο και τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, η Νεκταρία Καραντζή συνεχίζει το ταξίδι της βυζαντινής υμνωδίας και της γυναικείας ψαλτικής στην Αυστραλία και την Πορτογαλία μέσα στον Απρίλιο. Με μια μακρά και αναγνωρισμένη καλλιτεχνική πορεία στον χώρο της sacra musica, βραβεύσεις από διεθνή φεστιβαλ, εισηγήσεις σε masterclasses σε κάποια από...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 22:13

Νεκταρία Καραντζή: Από το Λονδίνο στην Αυστραλία και την Πορτογαλία, τον Απρίλιο

Διαδώστε:
Νεκταρία Καραντζή: Από το Λονδίνο στην Αυστραλία και την Πορτογαλία, τον Απρίλιο

Από το Λονδίνο και τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, η Νεκταρία Καραντζή συνεχίζει το ταξίδι της βυζαντινής υμνωδίας και της γυναικείας ψαλτικής στην Αυστραλία και την Πορτογαλία μέσα στον Απρίλιο.

Με μια μακρά και αναγνωρισμένη καλλιτεχνική πορεία στον χώρο της sacra musica, βραβεύσεις από διεθνή φεστιβαλ, εισηγήσεις σε masterclasses σε κάποια από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα του κόσμου, όπως η Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία ή το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στη Γαλλία και το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία, το πολυετές έργο της Καραντζή πάνω στην ανάδειξη της γυναικείας ψαλτικής διαρκώς εξελίσσεται, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι συχνές μετακλήσεις της στις χώρες του εξωτερικού αλλά και οι μαθήτριές της που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου.

Στις 1 και 2 Απριλίου η κορυφαία υμνωδός θα εμφανιστεί στο Hellenic Museum της Μελβούρνης στην Αυστραλία για μια συναυλία με τον διακεκριμένο σολίστ πιάνου αρχιμουσικό και συνθέτη Βασιλη Τσαμπρόπουλο βασισμένη στο βυζαντινό ρεπεροριο. Θα εμφανιστεί επίσης στον ίδιο χώρο με την προσφάτως βραβευμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο γυναικεία Βυζαντινή χορωδία “Psaltries of Melbourne” την οποία ίδρυσε η ίδια και λειτουργεί υπό τον συντονισμό της Ioanna Nikoloulea, ενώ θα παρουσιάσει επίσης ένα masterclass βυζαντινής μουσικής και γυναικείας ψαλτικής που ανταποκρίνεται σε διάφορα επίπεδα γνώσεων, από αρχάριες έως προχωρημένες.

Μετά από μια εβδομάδα, θα εμφανιστεί στον Καθεδρικό Ναό της Guarda της Πορτογαλίας, τον περίφημο Sé-Catedral da Guarda, ένα από τα σημαντικότερα πορτογαλικά μνημεία, του 14ου αι., τόσο σε συναυλία μαζί με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο όσο και σε ένα a cappella πρόγραμμα βυζαντινής μουσικής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Teatro Municipal da Guarda, στο πλαίσιο των πασχαλινών κοντσέρτων της Guarda.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων