29/09/2020 29/09/2020 Την κατηγορηματική του άρνηση στο ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα εκφράζει για μία ακόμα φορά το Βρετανικό Μουσείο. «Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει από τις προθήκες αντικείμενα για τα οποία υπάρχει διαμάχη. Αντίθετα θα προσπαθήσει να τα βάλει σε καλύτερο πλαίσιο ή να τα ερμηνεύσει εκ νέου με...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 8:51

Νέο «όχι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διαδώστε:
Νέο «όχι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την κατηγορηματική του άρνηση στο ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα εκφράζει για μία ακόμα φορά το Βρετανικό Μουσείο.

«Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει από τις προθήκες αντικείμενα για τα οποία υπάρχει διαμάχη. Αντίθετα θα προσπαθήσει να τα βάλει σε καλύτερο πλαίσιο ή να τα ερμηνεύσει εκ νέου με τρόπο που θα επιτρέψει στο κοινό να ενημερωθεί για την ολότητά τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου, μετά την επιστολή που έλαβαν από το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας, ότι θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση αν αφαιρέσουν αρχαιότητες από τις συλλογές τους. Στη σχετική προειδοποίηση ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντόουτεν γράφει χαρακτηριστικά ότι «ως οργανισμοί που λαμβάνετε κρατική χρηματοδότηση δεν θα πρέπει να προχωρείτε σε ενέργειες που προκαλούνται από ακτιβιστές».

Ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν το Βρετανικό Μουσείο, η Tate Gallery, τα πολεμικά μουσεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων