23/03/2020 23/03/2020 Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού που προωθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Το ταξίδι με προσκυνηματικό σκοπό υπάρχει από πολύ παλαιότερα καθώς συνδέεται με τη βαθιά ανάγκη των θρησκευόμενων να βρεθούν σε σημαντικούς ιερούς χώρους. Στη σύγχρονη ωστόσο εποχή, πέρα από την ικανοποίηση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής ανάγκης, οι ταξιδιώτες...
23 Μαρτίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 20:07

Νέο Πρόγραμμα σπουδών για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Διαδώστε:
Νέο Πρόγραμμα σπουδών για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού που προωθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Το ταξίδι με προσκυνηματικό σκοπό υπάρχει από πολύ παλαιότερα καθώς συνδέεται με τη βαθιά ανάγκη των θρησκευόμενων να βρεθούν σε σημαντικούς ιερούς χώρους. Στη σύγχρονη ωστόσο εποχή, πέρα από την ικανοποίηση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής ανάγκης, οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για τους ιερούς χώρους και ως προς την ιστορική και καλλιτεχνική τους αξία, ενώ θέτουν και ως στόχο του ταξιδιού την ψυχαγωγία τους.

Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να προσφέρουν υπηρεσίες οργάνωσης, υλοποίησης και υποστήριξης ταξιδιών – εκδρομών και γενικότερα δράσεων με προσκυνηματικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό και τουριστικό ενδιαφέρον, εστιάζοντας στην άμεση σύνδεση ιστορικού και θρησκευτικού στοιχείου, κάτι το οποίο αποτελεί καθοριστική παράμετρο για την ουσιαστική επαφή με τα εκάστοτε θρησκευτικά μνημεία. Έμφαση δίδεται στην επισκόπηση της ιστορίας της θρησκευτικής τέχνης και αρχιτεκτονικής, ενώ προτείνονται συγκεκριμένα πακέτα θρησκευτικών προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής,
απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εμπειρία και ενδιαφέροντα,
επαγγελματίες διαφόρων κλάδων που λόγω της θέσης τους καλούνται να διαχειριστούν σχετικά ζητήματα του τουριστικού προϊόντος.
Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Κατά τη διάρκεια του 4μηνου Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Ελένη Γέμτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, η οποία έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Συγγραφέας του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Θραψανιώτης, Διδάκτορας των Τμημάτων Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), ΑμεΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), άτομα με ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ (20%), άτομα που έχουν συμμετάσχει σε e-learning προγράμματα στο παρελθόν (15%) κ.ά.

Η έκπτωση 10% για αιτήσεις έως 29/03/2020 (λόγω early entry) εφαρμόζεται επιπλέον οποιασδήποτε άλλης έκπτωσης.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://elearningekpa.gr/courses/thriskeutikos-tourismos-texnh-mnhmeia-kai-diadromes

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 18/05/2020 Έναρξη Μαθημάτων: 25/05/2020

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210.36.89.354 ή στο email: [email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων