24/02/2023 24/02/2023 Τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλέον στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ έχουν οι πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ένα αίτημα που καρποφόρησε μετά από 20 χρόνια και πλέον κατόπιν κοινής και συντονισμένης ενέργειας των Κοσμητόρων των δύο εμβληματικών Σχολών. Οι Κοσμητείες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοίνωσαν στη θεολογική κοινότητα...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 12:49

Νέοι ορίζοντες για τους πτυχιούχους Θεολογίας: Μετά από 20 χρόνια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Διαδώστε:
Νέοι ορίζοντες για τους πτυχιούχους Θεολογίας: Μετά από 20 χρόνια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλέον στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ έχουν οι πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ένα αίτημα που καρποφόρησε μετά από 20 χρόνια και πλέον κατόπιν κοινής και συντονισμένης ενέργειας των Κοσμητόρων των δύο εμβληματικών Σχολών.

Οι Κοσμητείες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοίνωσαν στη θεολογική κοινότητα ότι κατόπιν σχετικής παρέμβασης των δύο Κοσμητόρων Αν. Καθηγητή Χρήστου Καραγιάννη και Καθηγητή Χρυσοστόμου Σταμούλη το Υπουργείο Εσωτερικών διά του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημα της συμπερίληψης των πτυχιούχων Θεολόγων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

Η επίσκεψη των δύο Κοσμητόρων στον κ. Υπουργό την 11η Απριλίου 2022 απέφερε καρπούς κι έτσι ένα αίτημα 20 και πλέον ετών εισακούστηκε με αποτέλεσμα στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα, 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, μεταξύ των υποψηφίων και πτυχιούχοι Θεολόγοι.

Με την απόφαση αυτή ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων των Θεολογικών Σχολών και ταυτόχρονα αναδεικνύεται ο πολυδιάστατος ρόλος που αυτές υπηρετούν με τα τέσσερα Τμήματά τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Κοσμητείες των αρχαιότερων Σχολών των δύο εμβληματικών Πανεπιστήμιων της χώρας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του ρόλου των Θεολόγων στην Εκκλησία και στην κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων