27/02/2021 27/02/2021 Με το βιβλίο «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό», το οποίο χαρακτηρίζουν σταθμό στην 15ετή εκδοτική τους δραστηριότητα, οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» φέρνουν τους σύγχρονους νεοέλληνες σε επαφή με ένα μεγάλο πνευματικό και εθνικό κεφάλαιο: τους Νεομάρτυρες! Οι Νεομάρτυρες υπήρξαν ταυτόχρονα άγιοι της Εκκλησίας και ήρωες της Πατρίδας! Είναι αυτοί, που αρνήθηκαν να υποκύψουν στην αφόρητη πίεση του βάρβαρου...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 22:34

«Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό»

Διαδώστε:
«Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό»
Με το βιβλίο «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό», το οποίο χαρακτηρίζουν σταθμό στην 15ετή εκδοτική τους δραστηριότητα, οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» φέρνουν τους σύγχρονους νεοέλληνες σε επαφή με ένα μεγάλο πνευματικό και εθνικό κεφάλαιο: τους Νεομάρτυρες!
Οι Νεομάρτυρες υπήρξαν ταυτόχρονα άγιοι της Εκκλησίας και ήρωες της Πατρίδας! Είναι αυτοί, που αρνήθηκαν να υποκύψουν στην αφόρητη πίεση του βάρβαρου Οθωμανού κατακτητή και να αλλαξοπιστήσουν!
Οι Νεομάρτυρες θυσιάστηκαν στη σύγκρουση της αγιότητας εναντίον της βαρβαρότητας, της αγάπης εναντίον του μίσους, της συγχώρεσης εναντίον της μισαλλοδοξίας.
Οι Νεομάρτυρες υπερασπίστηκαν στα δίσεκτα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς ένα ουράνιο πολίτευμα. Ανέδειξαν τη δύναμη του απλού και του αθώου ισχυρότερη από τη δύναμη του σφαγέα.
Διαβάζοντας το Συναξάρι των Αγίων αυτών, θωρακίζουμε μυστικά τις ψυχές μας με τη δύναμη της πίστης τους και το άρωμα της θυσίας τους.
Σε εποχές που ο φανατισμός χτυπά ξανά την πόρτα της ανθρωπότητας και η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά ανάμεσα στις μυλόπετρες της ιστορίας, το βιβλίο αυτό μας καλεί να μιμηθούμε αγιασμένες ψυχές και να αναλάβουμε τις δικές μας πνευματικές ευθύνες.
Μαζί με το βιβλίο, προσφέρεται ως ΔΩΡΟ, CD με τα Απολυτίκια των Νεομαρτύρων.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Χαράλαμπος Β. Στεργιούλης
, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός, Δρ Βυζαντινής Φιλολογίας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 
Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 
Στις 62 σελίδες της, ζωντανεύει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής της Τουρκοκρατίας και οι συνθήκες του μαρτυρίου τους. Θεόδωρος Ξ. Γιάγκου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
ΣΥΝΑΞΑΡΙ 227 ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ:
Μαρία Τζερμπίνου-Μιχαλακοπούλου, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Σωματείου «Πειραϊκός Φάρος».
ΕΞΩΦΥΛΛΟ:
Γιώργος Π. Μποζάς, Ζωγράφος, Αγιογράφος, Καθηγητής Εικαστικών στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΩΝ (CD): 
Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Δ. Καραλής, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς, Θεολόγος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Τμήμα «Βυζαντινή Μουσική-Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων