21/09/2022 22/09/2022 Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με τον οργανισμό έρευνας και ανάπτυξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των νέων μέσων, της οπτικοακουστικής τέχνης και επικοινωνίας στο σύγχρονο πολιτισμό ”LOOX Media”, δημιούργησαν το βίντεο ντοκιμαντέρ από το τριήμερο εκπαιδευτικό Συμπόσιο στη Σκιάθο με τίτλο «Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη». ...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 0:41

Ντοκιμαντέρ για τον Παπαδιαμάντη από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Ντοκιμαντέρ για τον Παπαδιαμάντη από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με τον οργανισμό έρευνας και ανάπτυξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των νέων μέσων, της οπτικοακουστικής τέχνης και επικοινωνίας στο σύγχρονο πολιτισμό ”LOOX Media”, δημιούργησαν το βίντεο ντοκιμαντέρ από το τριήμερο εκπαιδευτικό Συμπόσιο στη Σκιάθο με τίτλο «Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη».


Πρόκειται για ένα έργο οπτικοακουστικής τέχνης και τεκμηρίωσης που καταγράφει και αναδεικνύει τις δράσεις και εμπειρίες από την πνευματική περιήγηση στη Σκιάθο, στα μέρη όπου εμπνεύστηκε και συνέγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Το εκπαιδευτικό τριήμερο Συμπόσιο, στο οποίο συμμετείχαν 100 φοιτητές και φοιτήτριες του ΕΚΠΑ, διοργανώθηκε 12 έως 15 Μαΐου 2022 από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και τον Δήμο Σκιάθου, με ακαδημαϊκή Υπεύθυνη την κ. Κίρκη Κεφαλέα, Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το εκπαιδευτικό τριήμερο ταξίδι, στο οποίο συμμετείχαν και ξένοι φοιτητές από το αγγλόφωνο προπτυχιακό της Φιλοσοφικής Σχολής “BA Program in Archaeology, History and Literature of Ancient Greece” και το πρόγραμμα Erasmus+ από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, κινηματογραφήθηκε και έπειτα από την εικαστική επιμέλεια του υλικού, παραδόθηκε από τον οργανισμό έρευνας και ανάπτυξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των νέων μέσων, της οπτικοακουστικής τέχνης και επικοινωνίας στο σύγχρονο πολιτισμό ”LOOX Media”, στα χέρια του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Kαθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη, ως επιστέγασμα μια επιτυχούς συλλογικής προσπάθειας που αναδεικνύει την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση του Ιδρύματος.

Τέλος, ας σημειωθεί πως η παραγωγή του ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από οικονομικούς πόρους του οργανισμού ”LOOX Media” ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της διάχυσης της γνώσης και την σύνδεση της επιστημονικής έρευνας, του πολιτισμού και της τέχνης με τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη-Ντοκιμαντέρ-ΘΣΧ ΕΚΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων