29/06/2019 29/06/2019 Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στο πλαίσιο του εορτασμού της για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων εκδήλωση Υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και της Εταιρείας...
29 Ιουνίου, 2019 - 13:06

“Ο απόστολος Παύλος και το θρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης”

Διαδώστε:
“Ο απόστολος Παύλος και το θρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης”

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στο πλαίσιο του εορτασμού της για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων εκδήλωση Υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Π.Ι.Π.Μ. και Πρόεδρος του Τμ. Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης και στη συνέχεια στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αναπλ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Απόστολου Κραλίδη με θέμα: «Ο απόστολος Παύλος και το θρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης από τον πρώτο έως τον τέταρτο αιώνα». Ακολούθως υπεγράφει το Σύμφωνο Συνεργασίας από τον Πρόεδρο του Π.Ι.Π.Μ. Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο και τον Πρόεδρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλειο Πάππα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη, εκπρόσωποι από τις Μητροπόλεις Λαγκαδά και Ιερισσού. Επίσης την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι καθηγητές και φίλοι του Π. Ι. Π. Μ. Έπειτα ακολούθησε η ξενάγηση από την Έφορο του Π. Ι . Π. Μ. Δρ. Αρχαιολόγο Φλώρα Καραγιάννη στην έκθεση με θέμα «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη», η οποία εγκαινιάσθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και φιλοξενείται στην Ιερά Μονή Βλατάδων.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων