14/05/2021 14/05/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έτσι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι θέσεις που δίνονται για τα Τμήματα...
14 Μαΐου, 2021 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2021 - 16:57

Ο αριθμός εισακτέων για τις Θεολογικές Σχολές

Διαδώστε:
Ο αριθμός εισακτέων για τις Θεολογικές Σχολές

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι θέσεις που δίνονται για τα Τμήματα Θεολογικών Σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

ΑΘΗΝΑ

Τμήμα Θεολογίας  239

Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας  265

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Τμήμα Θεολογίας 212

Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού 191

Όπως δείχνουν και οι αριθμοί τα τμήματα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης θα δεχτούν λιγότερους φοιτητές από τα αντίστοιχα της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Σύμφωνα με το Υπουργείο η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους Τμήματα έγινε με βάση τα εξής κυρίως κριτήρια:

  • Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μετεγγραφών.
  • Τη στήριξη τριών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ακριτικών περιοχών (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), με αύξηση του αριθμού των εισακτέων.
  • Τη βελτίωση της σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, με την αύξηση εισακτέων σε Τμήματα με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους, όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική.
  • Τη βελτίωση της αντιστοίχισης εισακτέων και προσωπικού των Τμημάτων.
  • Την πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σχετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ, οι οποίες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας που είναι εν εξελίξει – και των ίδιων των Ιδρυμάτων, όπως η προκείμενη – για εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη.

Φωτογραφία αρχείου: Σπουδαστήριο Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής Αθηνών 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων