19/01/2022 19/01/2022 Η παράσταση “Ο Μέγας Ιεροεξεταστής” επιστρέφει μέσα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου του Φιόντορ Ντοστογέφσκι «Αδελφοί Καραμάζωφ», συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή....
19 Ιανουαρίου, 2022 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 21:13

«Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» στους Αγίους Αναργύρους Ψυρρή

Διαδώστε:
«Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» στους Αγίους Αναργύρους Ψυρρή

Η παράσταση “Ο Μέγας Ιεροεξεταστής” επιστρέφει μέσα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ.

Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου του Φιόντορ Ντοστογέφσκι «Αδελφοί Καραμάζωφ», συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή.

Ο «Μέγας Ιεροεξεταστής» του Φ.Ντοστογιέφσκι είναι ένα αριστούργημα με διαχρονική αξία, βαθύτατα νοήματα και αλήθειες για την ατομικότητα αλλά και τη συλλογική συνείδηση, για την έννοια της ελεύθερης βούλησης, της ελευθερίας και της αγάπης.

Μαζί του επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού, ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του “ανατόμου της Ψυχής” Φ. Ντοστογιέφσκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την είσοδο σας χρειάζεται rapid test για τους ανεμβολίαστους, ενώ θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Αμέσως μετά το τέλος της παράστασης, ο ΟΡΙΖΩΝ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου, για τα μέλη και τους φίλους του.

Επιτροπή Εκδηλώσεων Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων /ΟΝΕΙΡΟΔΙΑΙΤΟΙ

Διεθνής Πολιτιστικός Σύλλογος ‘ΟΡΙΖΩΝ’

Πηγή: www.briefingnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων