25/01/2024 25/01/2024 Τους «Τρεις Μεγίστους Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος», τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, θα τιμήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία από τον καθηγητή...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 16:07

Ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ομιλητής στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο ΑΠΘ

Διαδώστε:
Ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ομιλητής στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο ΑΠΘ

Τους «Τρεις Μεγίστους Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος», τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, θα τιμήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία από τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλλιακμάνη με θέμα «Ο Θεανθρωποκεντρισμός κατά τους Τρεις Iεράρχες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 – 12:30 μ.μ.

Α’ μέρος

Ύμνοι προς τιμήν των Αγίων
1. Τοὺς τρεῖς μεγίστους φωστήρας…, Ήχος α’
9. Ποίοις ὑμνῳδιῶν κάλλεσιν… Ήχος β’
3. Χαίροις ἱεραρχῶν ἡ Τριάς, Ήχος πλ. α’
4. Τοὺς Ἱεράρχας τοῦ Χριστοῦ, Ήχος πλ. β’

Τους ύμνους αποδίδει η χορωδία της Θεολογικής Σχολῆς του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ἱεράρχες»

Χοράρχης: Ιωάννης Λιάκος, επ. καθηγητής Εκκλησιαστικής Μουσικής
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ

Β΄ μέρος

Εισήγηση του πρύτανη ΑΠΘ καθηγητή Απόστολου Αποστολίδη

Πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλλιακμάνη με θέμα «Ο Θεανθρωποκεντρισμός κατά τους Τρεις Ἱεράρχες».

Θεία Λειτουργία – Επιμνημόσυνος δέηση

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη) προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 8:30 π.μ.

Ακολουθεί στις 10:00 π.μ. το μνημόσυνο των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων