09/06/2023 09/06/2023 «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον 2022-2023». Αυτός ήταν ο τίτλος του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, στον οποίο οι μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας διακρίθηκαν, στέλνοντας το μήνυμα ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να ξεχνά την ιστορία και το παρελθόν της πατρίδας μας. Ο 7ος...
09 Ιουνίου, 2023 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 9:56

Ο Ποντιακός Ελληνισμός μέσα από τα μάτια μαθητών δημοτικού

Διαδώστε:
Ο Ποντιακός Ελληνισμός μέσα από τα μάτια μαθητών δημοτικού

«Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον 2022-2023». Αυτός ήταν ο τίτλος του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, στον οποίο οι μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας διακρίθηκαν, στέλνοντας το μήνυμα ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να ξεχνά την ιστορία και το παρελθόν της πατρίδας μας.

Ο 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ποντιακός ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Με το project «37 δακρυσμένα ρόδα, όσα και οι περιφέρειες του Πόντου», υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ασημίνας Σεμερτζίδου, οι συμμετέχοντες μαθητές γνώρισαν τον Ποντιακό Ελληνισμό και τη σπουδαία ιστορία του, μίλησαν για την Γενοκτονία των Ποντίων και τον ξεριζωμό, την προσφυγιά στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, σχημάτισαν στον χάρτη τις ελληνικές περιοχές και γύρω από αυτές τοποθέτησαν 37 τριαντάφυλλα, όσες δηλαδή, και οι ποντιακές περιφέρειες.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων