16/10/2023 17/10/2023 Το θέμα της κλοπής στο Βρετανικό Μουσείο πρόκειται να εξετάσει η διακομματική Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (CMS) της Βουλής των Κοινοτήτων. Όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη «θα επικεντρωθεί στη φήμη και τις οικονομικές επιπτώσεις για το μουσείο και την ευρύτερη εθνική συλλογή» που είχε η κλοπή στο Μουσείο. Ο πρώην υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 0:32

Ο Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την κλοπή αρχαίων αντικειμένων

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την κλοπή αρχαίων αντικειμένων

Το θέμα της κλοπής στο Βρετανικό Μουσείο πρόκειται να εξετάσει η διακομματική Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (CMS) της Βουλής των Κοινοτήτων. Όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη «θα επικεντρωθεί στη φήμη και τις οικονομικές επιπτώσεις για το μουσείο και την ευρύτερη εθνική συλλογή» που είχε η κλοπή στο Μουσείο.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος στο συμβούλιο των διαχειριστών του μουσείου, και ο σερ Μαρκ Τζόουνς, μεταβατικός διευθυντής του ινστιτούτου, έχουν κληθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι σημαίνει η κλοπή για το ίδρυμα.

Είναι πιθανό οι βουλευτές να θέσουν ερωτήματα όπως τι γίνεται για την ανάκτηση των αντικειμένων, εάν υπήρξε βλάβη στη φήμη του μουσείου και πώς μπορεί να έχουν επηρεαστεί οι μελλοντικές σχέσεις με άλλα ιδρύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άνθρωποι όπως η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διευθυντών Μουσείων (NMDC) και διευθύντρια των μουσείων και γκαλερί τέχνης Tate Μαρία Μπάλσοου, και ο Λόρδος Πάρκινσον, υφυπουργός τεχνών και πολιτιστικής κληρονομιάς φαίνονται στη λίστα αυτών που έχουν κληθεί να καταθέσουν κυρίως σε ερωτήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της κλοπής στον ευρύτερο τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Πηγή: ertnews.gr (Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων