10/08/2019 10/08/2019 Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει τον θρήνο του Μάρκου Μπότσαρη στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή πολεμώντας για τη μητρική γη στη μάχη του Κεφαλόβρυσου. Προς τιμή του σπουδαίου ήρωα της Επανάστασης διοργανώνονται κάθε χρόνο τα Μπορσάρεια τα οποία φέτος θα ολοκληρωθούν με το πολυμεσικό θεατρικό δρώμενο «Μάρκος Μπότσαρης...
10 Αυγούστου, 2019 - 12:46

Ο συγκλονιστικός Θρήνος του Μπότσαρη από τη Νεκταρία Καραντζή

Διαδώστε:
Ο συγκλονιστικός Θρήνος του Μπότσαρη από τη Νεκταρία Καραντζή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει τον θρήνο του Μάρκου Μπότσαρη στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή πολεμώντας για τη μητρική γη στη μάχη του Κεφαλόβρυσου. Προς τιμή του σπουδαίου ήρωα της Επανάστασης διοργανώνονται κάθε χρόνο τα Μπορσάρεια τα οποία φέτος θα ολοκληρωθούν με το πολυμεσικό θεατρικό δρώμενο «Μάρκος Μπότσαρης Για τη Μητρική Γη» της Νατάσας Μποζίνη.

Εθελοντές και μέλη των πολιτιστικών Συλλόγων της Ευρυτανίας συμμετέχουν για να ΄΄αφηγηθούν΄΄ τα γεγονότα, αναπαριστάνοντας σκηνές από την καθημερινότητα της προεπαναστατημένης Ελλάδας μέχρι τη μάχη που δόθηκε στο Κεφαλόβρυσο και την τιμητική πομπή και ταφή του Μπότσαρη στο Μεσολόγγι.

Επί σκηνής, μαζί τους η διεθνώς αναγνωρισμένη υμνωδός Νεκταρία Καραντζή (η οποία πριν λίγες εβδομάδες εκπροσώπησε την Ελλάδα με βυζαντινούς ύμνους στο Φεστιβάλ της Ραβέννα στην Ιταλία), ερμηνεύει τον θρήνο του Μπότσαρη και παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας.

Στα ηχογραφημένα ηχητικά αποσπάσματα ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Η μουσική της παράστασης είναι του Μιχάλη Αβραμίδη.

Γενικός Συντονισμός και οργάνωση: Έλενα Σιαξαμπάνη.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη όπως και στα «Μποτσάρεια 2018» που παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλοπούλου και χιλιάδων παρευρισκομένων, παρουσιάστηκε το δρώμενο με τίτλο «Ο Μάρκος  Μπότσαρης στην Αθανασία».

Δείτε απόσπασμα από τα περυσινά δρώμενα με τον συγκλονιστικό Θρήνο του Μπότσαρη:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων