27/01/2021 27/01/2021 Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εξελέγη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, τέως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης. Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελείται από 54 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, και είναι αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 14:28

Ο Β. Διγαλάκης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Διαδώστε:
Ο Β. Διγαλάκης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εξελέγη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, τέως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης.

Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελείται από 54 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, και είναι αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Διγαλάκης σημειώνει: «Ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τους συναδέλφους – μέλη της Επιτροπής. Το έργο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι σημαντικό στο πλαίσιο της εύρυθμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του διαλόγου που οφείλουμε ν’ αναπτύσσουμε διακομματικά για κρίσιμα ζητήματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με αυτή τη λογική σκοπεύω να εργαστώ, στοχεύοντας σε μία αγαστή συνεργασία, τόσο με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων, όσο και με τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων».

Ο Βασίλης Διγαλάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 2 Φεβρουαρίου 1963. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Μανάρα, οικονομολόγο και έχει δύο παιδιά: τον Βασίλη, διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Κορίνα, η οποία σπουδάζει μαθηματικά και επιστήμη των υπολογιστών.

Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, διετέλεσε Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Από τον Ιούλιο 2019 είναι βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία και διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων