20/02/2023 20/02/2023 Με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00, με θέμα: «Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία: μία παράδοση αιώνων που σέβεται το Φυσικό Περιβάλλον και τον Άνθρωπο», προκειμένου να προβληματιστούμε μαζί για τη σημασία της νηστείας στη ζωή μας. Σε μία...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 13:16

ΟΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για τη Νηστεία

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για τη Νηστεία

Με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00, με θέμα: «Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία: μία παράδοση αιώνων που σέβεται το Φυσικό Περιβάλλον και τον Άνθρωπο», προκειμένου να προβληματιστούμε μαζί για τη σημασία της νηστείας στη ζωή μας.

Σε μία εποχή που αυξάνεται η παχυσαρκία με τη χρήση της γρήγορης διατροφής (fast food), αλλά και με την απόρριψη της παραδοσιακής διατροφής, ποια μπορεί να είναι η σχέση μας με την Ορθόδοξη Νηστεία; Οι διατροφικές συνήθειες των περασμένων γενεών είχαν οφέλη; Η αποχή από τις ζωικές τροφές έχει οφέλη για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για την υγεία μας; Ποια είναι τα πνευματικά οφέλη της νηστείας στην εποχή μας;

Ομιλητές στην παραπάνω εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Τον συντονισμό θα έχει ο Αντώνης Καλογεράκης, Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων