26/01/2023 26/01/2023 Οι «Παραμυθοκόρες» έρχονται, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:00, στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αι. Μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη», για να μας παρουσιάσουν τη «Χρυσή Κλωστή». Τραγούδια από τη Μικρά Ασία αποτελούν το βασικό κορμό αυτής της ζωντανής μουσικής...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 16:47

Οι «Παραμυθοκόρες» της Μικράς Ασίας έρχονται στo Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Διαδώστε:
Οι «Παραμυθοκόρες» της Μικράς Ασίας έρχονται στo Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Οι «Παραμυθοκόρες» έρχονται, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:00, στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αι. Μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη», για να μας παρουσιάσουν τη «Χρυσή Κλωστή».

Τραγούδια από τη Μικρά Ασία αποτελούν το βασικό κορμό αυτής της ζωντανής μουσικής παράστασης.  Οι «Παραμυθοκόρες» ξετυλίγουν το κουβάρι και μαζί υφαίνουν μια ενιαία ιστορία, αυτή της γυναίκας που ξεριζώνεται, που υπομένει, που αντέχει, που διαφυλάσσει τη ζωή αλλά και τη μνήμη. Ιστορίες γυναικών και κοριτσιών που μιλάνε για τη δύναμη, το κουράγιο την ελπίδα και τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Από το Δεσποινί ως το Μοσχάμπαρη, τα παραμύθια θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο και τον χώρο, στη μνήμη και τη φαντασία.

Ηλικίες: 7-107 ετών

Διάρκεια: 1+ ώρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων