12/12/2019 12/12/2019 Ολοκληρώθηκε σήμερα το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που διοργανώνει η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Οι εργασίες της τρίτης ημέρα διεξάγονται στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων στη Θεολογική Σχολή. Νωρίτερα, στο παρεκκλήσιο του αποστόλου Παύλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία. Η έναρξη του Συνεδρίου...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 15:14

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που διοργανώνει η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Οι εργασίες της τρίτης ημέρα διεξάγονται στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων στη Θεολογική Σχολή. Νωρίτερα, στο παρεκκλήσιο του αποστόλου Παύλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία.

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με θέμα: «Ο Κοσμάς ως καλός ποιμένας των «ερριμένων» λογικών προβάτων’.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 240 χρόνων από το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1779-2019), και με δεδομένη την μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία, την Κοινωνία και το Έθνος.

Φωτογραφίες: Μανώλης Δημελλάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων