21/05/2019 21/05/2019 Ομάδα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελούμενη από κληρικούς, επιτρόπους και στελέχη φιλοπτώχων ταμείων και γυναικείων συλλόγων, φιλοξενήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2019. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος και Πρόεδρος της ΟΑΚ, κ. Αμφιλόχιος...
21 Μαΐου, 2019 - 14:02

Ομάδα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Ομάδα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Ομάδα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελούμενη από κληρικούς, επιτρόπους και στελέχη φιλοπτώχων ταμείων και γυναικείων συλλόγων, φιλοξενήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2019.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος και Πρόεδρος της ΟΑΚ, κ. Αμφιλόχιος στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο. Ακόμη, επισκέφθηκαν το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κέντρο και περιηγήθηκαν στους χώρους του, από την Κοινωνική Λειτουργό, κ. Μαρία Βαϊδάκη.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν γυναίκες-μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κολυμβαρίου, όπως και την Πρόεδρο κ. Αικατερίνη Γρένδα-Χριστοδουλάκη, μαζί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κολυμβαρίου, π. Διονύσιο Νταουντάκη και να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες για μελλοντικές συναντήσεις, αλλά και δώρα.

 

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν αξιοθέατα και Ιερές Μονές της περιοχής, όπως την παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς και να περιηγηθούν στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής, από την Αικατερίνη Καρκαλά, την Παλαιά Πόλη των Χανίων και τα εκεί Μουσεία και τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Συνοδευόμενοι από τον Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά και τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, η επίσκεψη των ενοριακών στελεχών στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ενώ παρίστατο συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σε έναν από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, τον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (6ος αιώνας, Ροτόντα, Επισκοπής Κισάμου), έδρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, του οποίου τιμήθηκε η μνήμη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, εσωτερικός χώρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων