04/10/2021 04/10/2021 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2021-222) δηλώνει δυναμικά το «παρών», στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από μία πλούσια θεματολογία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και δράσεων. Ενδεικτικά τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα είναι τα εξής: «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού», «Μία εικόνα χίλιες λέξεις: Κατανοώντας τα χρώματα και τα σύμβολα»,...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 12:37

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2021-2022

Διαδώστε:
Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2021-2022

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2021-222) δηλώνει δυναμικά το «παρών», στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από μία πλούσια θεματολογία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και δράσεων.

Ενδεικτικά τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα είναι τα εξής: «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού», «Μία εικόνα χίλιες λέξεις: Κατανοώντας τα χρώματα και τα σύμβολα», «Προστατεύοντας και Δημιουργώντας… (σ)τον κόσμο», «Μίκης Θεοδωράκης: η Βιογραφία του», «Μικρασιατική Καταστροφή, 100 χρόνια μετά», «Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη μας», «Η Κρήτη μας και το μέλλον της Ευρώπης».

Παράλληλα, θα υπάρξουν Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Οικολογία, όπως το Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού και Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων, αλλά και Τα Βότανα της Βίβλου.

Επίσης, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης έχει τη δυνατότητα διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Η θεματολογία μπορεί να είναι η ίδια όπως αναφέρεται παραπάνω, αλλά χρειάζεται ειδική προετοιμασία από τη σχολική Τάξη που θα συμμετάσχει στο εκάστοτε Πρόγραμμα.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα θα πραγματοποιούνται με την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, καθώς φέτος οι επισκέψεις στην ΟΑΚ αφορούν ένα και μόνο τμήμα της σχολικής Τάξης και οι μαθητές θα χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Στις αίθουσες τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Η χρήση μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατά την παραμονή τους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είναι υποχρεωτική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο Επιστημονικό Συνεργάτη της ΟΑΚ Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο – Μουσειολόγο. Στοιχεία επικοινωνίας: 2824022245 – 2824022500, e-mail: [email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων