15/06/2020 15/06/2020 Η Ανάγνωση Βιβλίων και τα οφέλη της είναι το θέμα που επελέγη για την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Ειδικότερα, οι μαθητές εκλήθησαν να αναπτύξουν το εξής θέμα: “Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου;...
15 Ιουνίου, 2020 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 10:15

Πανελλαδικές: “Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας”

Διαδώστε:
Πανελλαδικές: “Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας”

Η Ανάγνωση Βιβλίων και τα οφέλη της είναι το θέμα που επελέγη για την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Ειδικότερα, οι μαθητές εκλήθησαν να αναπτύξουν το εξής θέμα:

“Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου; Με αφόρμηση τα Κείμενα 1 και 2 αποφασίζετε να καταθέσετε την προσωπική σας εμπειρία στο ιστολόγιο του σχολείου σας. Να δικαιολογήσετε την όποια επιλογή σας. (300-350 λέξεις)”.

Το πρώτο κείμενο με τίτλο “Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας”, είναι του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη.

Το δεύτερο κείμενο με τίτλο “Γράφειν” είναι του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου (1930-2017) συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη. Το κείμενο «Γράφειν» ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003).
Και τέλος το τρίτο κείμενο αποτελεί ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου, από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων