12/11/2021 12/11/2021 Περισσότερα από 600 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής ΈΚΠΑ υπό τον τίτλο «Ὑμεῖς γὰρ ἐπ᾽ ἐλευθερίᾳ ἐκλήθητε» 1821-2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2021 στην ανακαινισμένη Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας Α΄ της Σχολής. Αυτό έδειξαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καθώς το Συνέδριο διεξήχθη υβριδικά, με φυσική αλλά και...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 10:30

Πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν το Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής για το ’21

Διαδώστε:
Πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν το Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής για το ’21

Περισσότερα από 600 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής ΈΚΠΑ υπό τον τίτλο «Ὑμεῖς γὰρ ἐπ᾽ ἐλευθερίᾳ ἐκλήθητε» 1821-2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2021 στην ανακαινισμένη Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας Α΄ της Σχολής.

Αυτό έδειξαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καθώς το Συνέδριο διεξήχθη υβριδικά, με φυσική αλλά και εξ αποστάσεως παρουσία, εξαιτίας τον μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν. Καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος.

Διακεκριμένοι θεολόγοι, κληρικοί, ιστορικοί, νομικοί, κοινωνιολόγοι κ.ά. φώτισαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821 και του ρόλου, που διαδραμάτισαν τα θεολογικά γράμματα και η Εκκλησία στη διατήρηση της αυτοσυνειδησίας του Ελληνικού λαού.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους εισηγητές του συνεδρίου και προς όλους εκείνους που εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων