17/03/2023 17/03/2023 Η περιοδική έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η κληρονομιά της μέσα από τις αρχαίες επιγραφές», όπου παρουσιάζονται μερικές από τις σπουδαιότερες αρχαίες επιγραφές που παρέχουν με τον πιο άμεσο τρόπο πληροφορίες για τα γεγονότα πριν τη ναυμαχία και για τα αποτελέσματά της, παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2023. Η έκθεση «Διάλογος»...
17 Μαρτίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 15:16

Παράταση περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου

Διαδώστε:
Παράταση περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου

Η περιοδική έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η κληρονομιά της μέσα από τις αρχαίες επιγραφές», όπου παρουσιάζονται μερικές από τις σπουδαιότερες αρχαίες επιγραφές που παρέχουν με τον πιο άμεσο τρόπο πληροφορίες για τα γεγονότα πριν τη ναυμαχία και για τα αποτελέσματά της, παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2023.

Η έκθεση «Διάλογος» του Ιταλού εικαστικού καλλιτέχνη Andrea Valleri παρατείνεται έως και τις 21 Απριλίου 2023. Τα 34 έργα του που φιλοξενούνται στο Επιγραφικό Μουσείο είναι επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα, τους αρχαίους μύθους και την κλασική τέχνη και αποδίδονται με τη γλώσσα της pop art. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η δρ Μαριάννα Σαβράμη, Αρχιτέκτων – Μηχανικός ΥΠΠΟΑ.

Παράταση δίνεται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και στην έκθεση «Οι Χαλκοί ενεπίγραφοι πίνακες του Άργους. Το οικονομικό αρχείο της πόλης του Άργους στο α’ μισό του 4ου αιώνα π.Χ.», η οποία αποτελεί συνεργασία του Επιγραφικού Μουσείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Προβάλλονται 16 χάλκινοι πίνακες που χρονολογούνται κυρίως στις πρώτες δεκαετίες του 4ου αιώνα π.Χ. και καταγράφουν τις καταθέσεις ή αναλήψεις χρημάτων και ποσοτήτων πολύτιμων μετάλλων που έκαναν διάφορα σώματα αρχόντων για να καλύψουν τις θρησκευτικές, διοικητικές και στρατιωτικές ανάγκες της πόλης.

«Χαλκοί ενεπίγραφοι πίνακες του Άργους. Το οικονομικό αρχείο της πόλης του Άργους στο α’
μισό του 4ου αιώνα π.Χ.»

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί έως και τις 15 Οκτωβρίου 2023 την έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα», η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου. Εκτίθενται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας.

«Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα»

Κεντρική φωτογραφία: «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η κληρονομιά της μέσα από τις αρχαίες επιγραφές»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων