04/10/2019 04/10/2019 Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Βερολίνο και ο Δήμος Λευκονοίκου Αμμοχώστου, Κύπρου διοργανώνουν την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 7μ.μ. στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο την εκδήλωση «ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ…της Μεσαρκάς καμάριν» Κάτασπρο ήταν το πρώτο σπίτι, γι’ αυτό το χωριό ονομάστηκε Λευκόνοικο. Στο κέντρο του απέραντου κίτρινου κάμπου της Μεσαορίας… Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου Πρέσβης...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 23:39

Παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ «ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ… της Μεσαρκάς καμάριν» στο Βερολίνο

Διαδώστε:
Παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ «ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ… της Μεσαρκάς καμάριν» στο Βερολίνο

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Βερολίνο και ο Δήμος Λευκονοίκου Αμμοχώστου, Κύπρου διοργανώνουν την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 7μ.μ. στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο την εκδήλωση «ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ…της Μεσαρκάς καμάριν»

Κάτασπρο ήταν το πρώτο σπίτι, γι’ αυτό το χωριό ονομάστηκε Λευκόνοικο. Στο κέντρο του απέραντου κίτρινου κάμπου της Μεσαορίας…

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου
Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη
Δήμαρχος Λευκονοίκου

«Το να είμαι Δήμαρχος ενός κατεχόμενου Δήμου είναι για μένα ηθικό χρέος, ιστορική ευθύνη, μεγάλη τιμή»
Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η διοικητική έκταση εννέα Δήμων της Κύπρου καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό. Λόγω αυτού, οι Δήμοι αυτοί δεν ασκούν πλέον τις συνηθισμένες δημοτικές εξουσίες και αρμοδιότητες. Ωστόσο, διατηρούν τη νομική τους υπόσταση και έχουν την έδρα τους στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Δήμος Λευκονοίκου εορτάζει φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του (1939-2019).
– Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ…της Μεσαρκάς καμάριν»

Το ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Γεωργιάδη, ένα ψηφιδωτό της ζωής των κατοίκων του Λευκονοίκου, στο οποίο οι κάτοικοι του κατεχόμενου Δήμου μεταφέρουν μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν κατά την τουρκική εισβολή, για τη ζωή τους πριν από την εισβολή και την ελπίδα επιστροφής. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το σύντομο ντοκιμαντέρ, διάρκειας 35 λεπτών με γερμανικούς υποτίτλους.

– Μουσικό πρόγραμμα:
Στέλιος Χατζηκτωρής, τενόρος
Δημήτρης Πολυβίου, κιθάρα

Ελεύθερη Είσοδος
Griechisches Kulturzentrum, Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο: Mittelstr. 33, 12167 Steglitz, Berlin
Ευχαριστούμε την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου (Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.) για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Ακολουθεί δεξίωση με παραδοσιακά κεράσματα του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων