08/12/2022 08/12/2022 Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ψυχική ανθρωπογεωγραφία και μοναχά ο ίδιος γνωρίζει τα ταξίδια που έχει κάνει στα μήκη και τα πλάτη της προσωπικής του Υδρόγειου. Έχει αναρριχηθεί νοητά σε απόκρημνες οροσειρές και έχει καταδυθεί σε σκοτεινά φαράγγια. Έχει διασχίσει με το πνεύμα του τις παγωμένες στέπες του Βορρά και την πυρακτωμένη έρημο του...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 15:03

Παρουσίαση βιβλίου για τον Άγιο Ιωσήφ τον Δαμασκηνό στον Κεραμεικό

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου για τον Άγιο Ιωσήφ τον Δαμασκηνό στον Κεραμεικό

Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ψυχική ανθρωπογεωγραφία και μοναχά ο ίδιος γνωρίζει τα ταξίδια που έχει κάνει στα μήκη και τα πλάτη της προσωπικής του Υδρόγειου.

Έχει αναρριχηθεί νοητά σε απόκρημνες οροσειρές και έχει καταδυθεί σε σκοτεινά φαράγγια. Έχει διασχίσει με το πνεύμα του τις παγωμένες στέπες του Βορρά και την πυρακτωμένη έρημο του ισημερινού.

Κάποιοι, έμειναν για πάντα παγωμένοι μετά από το ταξίδι τους κι άλλοι πάλι, πυρακτώθηκαν ισόβια. Ο Άγιος Ιωσήφ ο Δαμασκηνός περιπλανήθηκε σε θάλασσες και σε ξηρές, επιστρέφοντας πάντα με μια καρδιά που πάλλονταν από θέρμη για τον άνθρωπο και το Θεό.

Αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της ερμηνεύτριας και συγγραφέως Αθηνάς Χιώτη με τίτλο: «Ο Ανθός της Δαμασκού. Ο Νέος Ιερομάρτυρας Ιωσήφ ο Δαμασκηνός» από τις Εκδόσεις Γρηγόρη.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Διεύθυνση: Μεγάλου Βασιλείου 15, πλησίον μετρό «Κεραμεικός»)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
– Ρόνι Μπου Σάμπα: θεολόγος και φιλόλογος εκ Λιβάνου
– πατήρ Γεώργιος Γανωτής: εφημέριος Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Αχαρνών και εκπαιδευτικός
Αφήγηση αποσπασμάτων του βιβλίου:
– Μαρία Κασαμπαλάκου: συγγραφέας, εικαστικός και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό και ειδικές ανάγκες «Η Αγία Σκέπη»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά στο δεύτερο μέρος

Αθηνά Χιώτη: φωνή
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: πολίτικο λαούτο
Νίκος Παραουλάκης: νέι
Ηχοληψία: Nenad Radosevic
Είσοδος ελεύθερη.
Γραφιστικός σχεδιασμός αφίσας: Ανδριάνα Ντουράκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων