01/07/2019 01/07/2019 Περατώθηκε στην Ιταλία η περιοδική έκθεση «Δωδωναίος. Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα»Η έκθεση εγκαινιάστηκε 8 Μαρτίου 2019 και αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Ρηγίου της Καλαβρίας (www.beniculturali.it/miBAC), του Πανεπιστημίου του Salerno (www.unisa.it) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (www.amio.gr). Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής κυκλοφόρησε ο ομώνυμος κατάλογος αρχαιολόγων,...
01 Ιουλίου, 2019 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2019 - 14:50

Περατώθηκε στην Ιταλία η περιοδική έκθεση «Δωδωναίος-Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα»

Διαδώστε:
Περατώθηκε στην Ιταλία η περιοδική έκθεση «Δωδωναίος-Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα»

Περατώθηκε στην Ιταλία η περιοδική έκθεση «Δωδωναίος. Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα»Η έκθεση εγκαινιάστηκε 8 Μαρτίου 2019 και αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Ρηγίου της Καλαβρίας (www.beniculturali.it/miBAC), του Πανεπιστημίου του Salerno (www.unisa.it) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (www.amio.gr).

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής κυκλοφόρησε ο ομώνυμος κατάλογος αρχαιολόγων, ιστορικών και άλλων ερευνητών με άρθρα από τους: D. Castrizio, M. Cipriani, D. Costanzo, G. de Sensi Sestito, R. Graells I Fabregat, E. Greco, I. K. Katsadima, M. Lombardo, F. Longo, C. Malacrino, L. Mancini, P. Poccetti, A. Pontradolfo, K. I. Soueref, E. Vasileiou και L. Vecchio.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε το site https://www.oracledodona.it/ από το Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, στο οποίο περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες αναφορικά με την έκθεση, την Ήπειρο και τη Μεγάλη Ελλάδα.

 

Πηγή: ΥΠΠΟΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων