26/05/2021 26/05/2021 Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με την οποία ζητά να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι Θεολόγοι καθώς, το ΦΕΚ υπ΄ αριθμ. Β 2737, ορίζει την Ιστορία ως Γ’ ανάθεση των Θεολόγων στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο η Ιστορία δεν αποτελεί ανάθεση των Θεολόγων σε καμία...
26 Μαΐου, 2021 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 9:08

ΠΕΘ σε Κεραμέως: Να αποκατασταθούν οι αδικίες

Διαδώστε:
ΠΕΘ σε Κεραμέως: Να αποκατασταθούν οι αδικίες

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με την οποία ζητά να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι Θεολόγοι καθώς, το ΦΕΚ υπ΄ αριθμ. Β 2737, ορίζει την Ιστορία ως Γ’ ανάθεση των Θεολόγων στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο η Ιστορία δεν αποτελεί ανάθεση των Θεολόγων σε καμία τάξη.

Ως προς το θέμα αυτό η ΠΕΘ πληροφορεί μέσω της επιστολής την κ. υπουργό, ότι “σύμφωνα με τα ισχύοντα Προγράμματα των Τμημάτων Θεολογίας των ελληνικών Πανεπιστημίων, οι φοιτητές Θεολογίας διδάσκονται αναλυτικά την βυζαντινή ιστορία και, εκτός αυτού, διδάσκονται, ως βασικά μαθήματα της ειδικότητάς τους, τη γενική εκκλησιαστική Ιστορία, όπως και την ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα μαθήματα αυτά πάντοτε διδάσκονται και εξετάζονται, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής Ιστορίας” και για τους λόγους αυτούς ζητά να ορισθεί το μάθημα της Ιστορίας ως Β’ ανάθεση των Θεολόγων τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Παράλληλα, ζητά στο νέο πρόγραμμα του Λυκείου, το οποίο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2021-22, να ορισθεί ως Β’ ανάθεση των Θεολόγων καθηγητών και η Κοινωνιολογία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Δια του παρόντος, σας κάνουμε κοινωνό μιας αδικίας, η οποία συμβαίνει σε βάρος των υπηρετούντων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεολόγων καθηγητών και την οποία ελπίζουμε και παρακαλούμε, ως κλάδος, να επανορθωθεί από εσάς:

Το ΦΕΚ υπ΄ αριθμ. Β 2737, ορίζει την Ιστορία ως Γ’ ανάθεση των Θεολόγων στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο η Ιστορία δεν αποτελεί ανάθεση των Θεολόγων σε καμία τάξη.

Ως προς το θέμα αυτό, επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε, ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα Προγράμματα των Τμημάτων Θεολογίας των ελληνικών Πανεπιστημίων, οι φοιτητές Θεολογίας διδάσκονται αναλυτικά την βυζαντινή ιστορία και, εκτός αυτού, διδάσκονται, ως βασικά μαθήματα της ειδικότητάς τους, τη γενική εκκλησιαστική Ιστορία, όπως και την ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα μαθήματα αυτά πάντοτε διδάσκονται και εξετάζονται, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής Ιστορίας.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να ορίσετε το μάθημα της Ιστορίας ως Β’ ανάθεση των Θεολόγων τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Επίσης, ενώ για το Γυμνάσιο ορίζεται η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή ως Β’ ανάθεση των Θεολόγων, για το Λύκειο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας της Α’ Λυκείου, μολονότι στα προγράμματα των Τμημάτων Θεολογίας περιλαμβάνεται, ως υποχρεωτικό, το μάθημα της Κοινωνιολογίας και, επίσης, περιλαμβάνονται ως υποχρεωτικά και τα μαθήματα τόσο του Εκκλησιαστικού όσο και του Κανονικού Δικαίου, τα οποία περιλαμβάνουν και Εισαγωγή στο Δίκαιο.

Παρ΄ όλα αυτά το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας ορίζεται ως Β’ ανάθεση του κλάδου ΠΕ02 των Φιλολόγων, οι οποίοι δεν διδάσκονται σχετικά μαθήματα στις Σχολές τους.

Παρακαλούμε να αποκατασταθεί η εν λόγω αδικία και να ορισθεί ως Β’ ανάθεση των Θεολόγων και το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας της Α’ Λυκείου.

Για τους ίδιους λόγους παρακαλούμε στο νέο πρόγραμμα του Λυκείου, το οποίο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2021-22, να ορισθεί ως Β’ ανάθεση των Θεολόγων καθηγητών και η Κοινωνιολογία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων