15/02/2024 15/02/2024 “Οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, οι ρόλοι τους είναι διακριτοί. Αλλά οφείλουν να χαρακτηρίζονται διαχρονικά, από τον όρο συναλληλία”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ομιλία του, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο για την “Ισότητα στον πολιτικό γάμο”, το οποίο αφορά...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 11:43

Πιερρακάκης: Οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας οφείλουν να χαρακτηρίζονται διαχρονικά από τον όρο συναλληλία

Διαδώστε:
Πιερρακάκης: Οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας οφείλουν να χαρακτηρίζονται διαχρονικά από τον όρο συναλληλία

“Οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, οι ρόλοι τους είναι διακριτοί. Αλλά οφείλουν να χαρακτηρίζονται διαχρονικά, από τον όρο συναλληλία”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ομιλία του, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο για την “Ισότητα στον πολιτικό γάμο”, το οποίο αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. 

“Αυτό σημαίνει ότι έχουν θεσμικά αποτυπωμένους ρόλους στο Σύνταγμα αλλά πρέπει να υπάρχει συναλληλία, μεταξύ τους, για να ασκήσουν αυτούς τους ρόλους, σε πληρότητα. Παρά το γεγονός ότι ενίοτε μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, οφείλω να τονίσω ότι τιμούμε και σεβόμαστε την Εκκλησία και για το γεγονός ότι έχει αποδείξει ότι οι διαφωνίες, σε ηθικό ενίοτε επίπεδο, με ανθρώπους και ομάδες, δεν ισοδυναμεί με αποκλεισμό των ανθρώπων και των ομάδων αυτών από τις τάξεις της. Δεν αποκλείει οποιονδήποτε δεν συμβαδίζει, με πλευρές του χριστιανικού ηθικού κώδικα, από την είσοδο στην Εκκλησία, δεν του στερεί το δικαίωμα στην ελπίδα της θρησκείας. Η στάση αυτή συμβάλλει στην κοινωνική ειρήνη, στην κοινωνική συνοχή, στην κοινωνική πρόοδο”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη στάση της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων