20/09/2019 20/09/2019 Μελέτη συντήρησης και προστασίας των αρχιτεκτονικών καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της συστηματικής ανασκαφής στην Κέρο και το Δασκαλιό το χρονικό διάστημα 2016-2018, πήρε πρόσφατα το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Η μελέτη υποβλήθηκε στο ΚΑΣ από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, που πραγματοποιεί τις έρευνες στο ακατοίκητο σήμερα κυκλαδονήσι (σε συνεργασία...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 13:04

“Πράσινο φως” από το ΚΑΣ για την Κέρο

Διαδώστε:
“Πράσινο φως” από το ΚΑΣ για την Κέρο

Μελέτη συντήρησης και προστασίας των αρχιτεκτονικών καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της συστηματικής ανασκαφής στην Κέρο και το Δασκαλιό το χρονικό διάστημα 2016-2018, πήρε πρόσφατα το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Η μελέτη υποβλήθηκε στο ΚΑΣ από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, που πραγματοποιεί τις έρευνες στο ακατοίκητο σήμερα κυκλαδονήσι (σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων), στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να προστατεύσει τις σημαντικές αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη και αναλυτική μελέτη, που πήρε ομόφωνα τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ (με κάποιες παρατηρήσεις), θα πραγματοποιηθούν εργασίες στερέωσης των αρχιτεκτονικών καταλοίπων, τα οποία στη συνέχεια θα καταχωθούν για λόγους ασφάλειας και προστασίας. Θετικές στην παραπάνω πρόταση ήταν, εξάλλου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς πρόκειται για περιοχή με έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά τον χειμώνα, συνεπώς η προστασία τους είναι απαραίτητη. Μάλιστα, η προσπάθεια ήταν η μελέτη να περάσει από το Συμβούλιο γρήγορα, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται το φθινόπωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων