09/09/2019 09/09/2019 Σε κλίμα αισιοδοξίας τελέσθηκε σήμερα ο αγιασμός στην ιστορική Θεολογική σχολή Αθηνών και στο παρεκκλήσι (σ.σ. της Σχολής) του Αποστόλου Παύλου. Με τον σημερινό αγιασμό ξεκινά ο φετινός κύκλος μαθημάτων αλλά και μία νέα δημιουργική χρονιά για φοιτητές και καθηγητές. Παρόντες ήταν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:10

Σε κλίμα αισιοδοξίας ο Αγιασμός στη Θεολογική Σχολή

Διαδώστε:
Σε κλίμα αισιοδοξίας ο Αγιασμός στη Θεολογική Σχολή

Σε κλίμα αισιοδοξίας τελέσθηκε σήμερα ο αγιασμός στην ιστορική Θεολογική σχολή Αθηνών και στο παρεκκλήσι (σ.σ. της Σχολής) του Αποστόλου Παύλου. Με τον σημερινό αγιασμό ξεκινά ο φετινός κύκλος μαθημάτων αλλά και μία νέα δημιουργική χρονιά για φοιτητές και καθηγητές.

Παρόντες ήταν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Θωμάς Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης και αρκετοί καθηγητές και των δύο τμημάτων, το προσωπικό της σχολής αλλά και αρκετοί φοιτητές.

Το Τμήμα Θεολογίας προσφέρει ένα Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και  ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Αυτά προσφέρουν στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να ερευνούν την εξέλιξη και τις μορφές της συνάντησης ανάμεσα στον ανθρώπινο λόγο και τα γενεσιουργά γεγονότα του Χριστιανισμού. Η συνάντηση αυτή προσεγγίζεται κατ’ αρχάς μέσα από τη γένεση, την ιστορική πορεία και τη διδασκαλία του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και συσχετίζεται με τα νεώτερα φιλοσοφικά ρεύματα, τις επιστήμες και τις τέχνες, με τις άλλες μορφές του Χριστιανισμού και με τις άλλες θρησκείες και με άλλες εκφάνσεις του θρησκευτικού φαινομένου, καθώς και με τον σύγχρονο διεπιστημονικό διάλογο.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να συμβάλλουν εποικοδομητικά στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Θεολογίας, Εκκλησίας και κοινωνίας είτε υπηρετώντας το εκκλησιαστικό έργο ως κληρικοί είτε ως εργαζόμενοι στην εκπαίδευση και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, καθώς και στη μελέτη και ανάδειξη του πολιτισμού, που διαμορφώθηκε με τη συμβολή της Ορθοδοξίας μέχρι σήμερα.

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Καραχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων