02/02/2022 02/02/2022 Αμφορείς και δύο κράνη συμπεριλαμβάνονται στα ευρήματα σε αρχαίο ναό του 6ου αιώνα π.Χ. που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρχαιολογικού πάρκου της περιοχής Πέστουμ-Βέλια στην Καμπανία, κάτι που επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελλήνων σε Μεσόγειο και Κορσική. Αναφορά στην σημαντική αυτή ανακάλυψη έκανε και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 14:37

Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα με ελληνικό ενδιαφέρον στην Κάτω Ιταλία

Διαδώστε:
Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα με ελληνικό ενδιαφέρον στην Κάτω Ιταλία

Αμφορείς και δύο κράνη συμπεριλαμβάνονται στα ευρήματα σε αρχαίο ναό του 6ου αιώνα π.Χ. που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρχαιολογικού πάρκου της περιοχής Πέστουμ-Βέλια στην Καμπανία, κάτι που επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελλήνων σε Μεσόγειο και Κορσική.

Αναφορά στην σημαντική αυτή ανακάλυψη έκανε και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa», σύμφωνα με το οποίο τα κράνη μεταφέρθηκαν στην Καμπανία από την αρχαία Αλέρια, η οποία ήταν ελληνική παροικία της Κορσικής.

Συγκεκριμένα το 540 π.Χ. οι Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι σε ναυμαχία με τους Καρχηδόνες και τους Ετρούσκους. Μπορεί τα ελληνικά πλοία να υπερίσχυσαν, ωστόσο οι Έλληνες λόγω των φθορών που είχε υποστεί ο στόλος τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη νήσο και να προχωρήσουν στην σύσταση της αποικίας της Ελέας, στην κάτω Ιταλία.

Τα κράνη τα οποία αποκαλύφθηκαν ανήκαν στους Ετρούσκους -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- και πέρασαν στην κατοχή των Ελλήνων ως πολεμικά λάφυρα.

Τα ευρήματα των ανασκαφικών ερευνών θα αποτελέσουν μία καλή βάση περαιτέρω μελέτης από την επιστημονική κοινότητα αναφορικά με τον σημαίνοντα ρόλο των Ελλήνων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου σε τομείς όπως το εμπόριο και ο πολιτισμός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων