17/05/2022 17/05/2022 Τη δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα με τους χώρους και τους τόπους που ενέπνευσαν τον  Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη να γράψει μεγάλο μέρος του έργου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν φοιτητές και φοιτήτριες της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, διοργάνωσε 12 με 15...
17 Μαΐου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2022 - 11:19

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ ταξίδεψαν στον κόσμο του Παπαδιαμάντη

Διαδώστε:
Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ ταξίδεψαν στον κόσμο του Παπαδιαμάντη

Τη δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα με τους χώρους και τους τόπους που ενέπνευσαν τον  Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη να γράψει μεγάλο μέρος του έργου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν φοιτητές και φοιτήτριες της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, διοργάνωσε 12 με 15 Μαΐου εκπαιδευτική εκδρομή στη Σκιάθο – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Σε αυτό το βιωματικό ταξίδι συμμετείχαν και ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο ΕΚΠΑ, από το αγγλόφωνο προπτυχιακό της Φιλοσοφικής Σχολής “BA Program in Archaeology, History and Literature of Ancient Greece” και τα Erasmus από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, εκατό φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Παπαδιαμάντη, να επισκεφθούν τα μέρη που τον ενέπνευσαν και στα οποία κάνει αναφορές στο συγγραφικό του έργο, και να απολαύσουν αναγνώσεις κειμένων του στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Ακαδημαϊκή υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας της Θεολογικής Σχολής κ. Κίρκη Κεφαλέα.

Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής: Καινοτόμος πρωτοβουλία ένα ταξίδι γνώσης και μάθησης

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης σε σημείωμά του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με χαρά χαιρετίζω τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού συμποσίου στη Σκιάθο με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Κίρκη Κεφαλέα. Η καινοτόμος πρωτοβουλία της για τη διοργάνωση ενός ταξιδιού γνώσης και μάθησης στη Σκιάθο, με αναφορά στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, έρχεται να αναδείξει τη δυνατότητα της επιστήμης της Θεολογίας να διαλέγεται και ταυτόχρονα συνιστά πρόσκληση για να γνωρίσει κανείς τον πλούτο που είναι αποθησαυρισμένος σε αυτή».

Δήμαρχος Σκιάθου: Τιμητική η συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία του Δήμου Σκιάθου με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, είναι ιδιαίτερα τιμητική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και ιδιαίτερα την κ. Κίρκη Κεφαλέα, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την εξαιρετική αυτή ιδέα της διοργάνωσης του Συμποσίου για τον Παπαδιαμάντη, στα λογοτεχνικά βήματα του οποίου, συνδιοργανώσαμε ένα ταξίδι λογοτεχνικής τοπογραφίας, μία βιωματική εμπειρία του έργου του, στο δια βίου πηγής έμπνευσης νησί του, τη Σκιάθο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων