28/09/2020 28/09/2020 Την έκθεσή «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων», με θέμα το μοναδικό καστρομονάστηρο του Ιονίου, όπου ασκήτεψε και ο Άγιος Διονύσιος της Ζακύνθου, επισκέφθηκε την Παρασκευή (25 Σεπτεμβρίου), δύο μέρες πριν ρίξει αυλαία η έκθεση και μετά από παράταση δύο εβδομάδων, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η Κατερίνα Λυμπεροπούλου, που έγραψε το ομώνυμο με τον τίτλο της...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 18:51

Στην έκθεση «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων» η Λίνα Μενδώνη

Διαδώστε:
Στην έκθεση «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων» η Λίνα Μενδώνη

Την έκθεσή «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων», με θέμα το μοναδικό καστρομονάστηρο του Ιονίου, όπου ασκήτεψε και ο Άγιος Διονύσιος της Ζακύνθου, επισκέφθηκε την Παρασκευή (25 Σεπτεμβρίου), δύο μέρες πριν ρίξει αυλαία η έκθεση και μετά από παράταση δύο εβδομάδων, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η Κατερίνα Λυμπεροπούλου, που έγραψε το ομώνυμο με τον τίτλο της έκθεσης βιβλίο, καρπό της συνεργασίας της με τον αμερικανό φωτογράφο Robert McCabe, έγραψε για την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη: «Καθώς σηκώνει αυλαία η έκθεσή μας με τον Bob McCabe στο The Benaki Museum αξίζει να πούμε ότι το αποτέλεσμα- που μόνο τον Ιούλιο του 2020 σε συνθήκες πανδημίας χάρηκαν 5.000 άνθρωποι- ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων. Του Alexis Veroucas στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και της Ελένης Αθανασίου στην επιμέλεια. Του αρχιτέκτονα, αναστηλωτή, Stavros Mamaloukos με την ομάδα του και της τ. Εφόρου Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, νυν Ανατολικής Αττικής, Χριστίνας Μερκούρη. Του γεωαρχαιολόγου της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, Τάκη Καρκάνα και του αν. Καθηγητή, Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωτήρη Κοκκάλα. Της Elliniki Ornithologiki Etaireia και του επ. Καθηγητή, Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αριστοτέλη Μαρτίνη. Της γεωφυσικού δρ. Ιωάννας Παπούλιας, της Καθηγήτριας Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μαρίας Βασιλάκη. και της Krystalli Glyniadaki. Της Gennadius Library, της Royal Danish Library και πολλών ακόμα φορέων κι ανθρώπων. Αμέριστη υπήρξε η συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων στην υλοποίηση αυτής της έκθεσής, που ζωντάνεψε το ομώνυμο βιβλίο των Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers. Ένα μεγάλο «Ευχαριστούμε» σε όλους».

Η έκθεση ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020. Αξίζει να πούμε ότι είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Kατερίνας Σακελλαροπούλου και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Την επιμέλειά της είχε κάνει η Ελένη Αθανασίου και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ο Αλέξης Βερούκας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων